Uusi vuosi mökillä – vinkit uudenvuoden viettoon porukassa

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niinhän se menee. Todella monet viettävät uuden vuoden mökillä, joko omallaan tai vuokramökillä. Erilaisilla kokoonpanoilla, perheineen, ystävineen, sisaruksineen, sukulaisineen… Itse olen menossa kavereiden kanssa mökille. Siksipä ajattelin laatia sellaisen vinkkilistan niin itselleni kuin lukijoilleni, että mitä kaikke kannattaa huomioida, kun lähtee viettämään kimppaviikonloppua kavereiden ja mahdollisten kaverinkavereiden kanssa mökille.

Uutena vuotena voi olla näinkin upeat näkymät mökillä.

1. Varaa tarpeeksi iso mökki

Älä kuvittele, että kahdeksan henkilöä mahtuu hyvin neljän hengen mökkiin… ei mahdu. Ahdasta tulee ja jossain vaiheessa alkaa varmasti ahdistaa, varsinkin jos mukana on hieman oudompaakin väkeä. Varaa tarpeeksi tilaa kaikille, äläkä lupaile ylimääräisiä mukaan, vaikka tilaa tuntuisi olevan.

2. Jaa ruokaostokset tai kustannukset

Kannattaa hankkia yhteiset ruuat ja jakaa summa kaikkien kanssa, tai käskeä jokaisen tuoda jotain. Toki voi olla niinkin, että kaikilla on omat eväät, mutta voi mennä hieman sekavaksi. Lisäksi yhteiset ruuanlaittohetket voivat olla antoisimpia hetkiä koko mökkielämässä.

3. Onko muut pariskuntia? Hanki itsellesi seuraa

Jos olet kaveriesi seurassa ainoa sinkku, hanki itsellesi mökkiseuraa. Treffisivuilta näitä löytyy, mutta muista aloittaa ajoissa! 😉 yhteinen mökkiviikonloppu voi olla todella antoisa tapa tutustua toiseen, varsinkin jos on muitakin eikä jatkuvaa vaatimusta pitää itse uudelle tuttavuudelle seuraa.

4. Sopikaa yhdessä ulkopuolisten kutsuminen mökille

Joskus voi käydä niin, että joku on kutsunut omine lupineen ylimääräisiä mökille, mikä ei tietenkään ole reilua muille. Sopikaa yhdessä, ketä mökillä todella on ja saako sinne kutsua muita kavereita esimerkiksi illaksi. Ei ole mukavaa huomata asuvansa edes muutamaa päivää hollitallissa, jossa ovi käy jatkuvasti.

5. Entä raketit ja juomat?

Jokainen tuo omat rakettinsa ja juomansa, on usein kaikkein toimivin systeemi. Jokaisella on omat tapansa nauttia alkoholia tai muita juomia, siksi on paras että jokainen tuo omansa mukanaan. Voitte toki puhua etukäteen kunkin suunnitelmista ja siitä, millaista alkoholikäyttäytymistä kukakin suosii. Ei ole mukavaa toisille, jos yksi on kaatokännissä ja toiset ottavat nätisti.

6. Jakakaa työt

Mökilläkin on touhuja, jotka pitää hoitaa: tiskit, siivoamiset, saunanlämmittäminen, vesien kanto, mikäli vesi ei tule sisälle saakka, puiden hakeminen. Jakakaa töitä kaikkien kesken, eikä siten, että vastuuntuntoisin tekee uhrimielellä kaikki. Se ei ole kivaa kenellekään.

7. Maksakaa mökki etukäteen

Mökkilasku maksetaan yleensä etukäteen, mikäli mökki on vuokramökki. Lasku jaetaan tietysti tasan kaikkien mökilläolijoiden kesken. Ongelmaksi tulee usein se, että kaikki eivät muista maksaa osuuttaan laskun hoitaneelle. Tähän voi ottaa säännöksi, että oma osuus hoidetaan etukäteen ja mikäli sitä ei hoida, mökille ei ole asiaa.

8. Laadi varasuunnitelma

Etenkin hieman oudommassa seurassa ei koskaan voi tietää miten yhteinen mökkireissu menee. Kannattaa siten laatia varasuunnitelma, ettei käy niin, että joutuu viettämään neljä päivää aivan kamalissa oloissa satojen kilometrien päässä kotoa. Jos olet esimerkiksi Levillä, katso valmiiksi hotellien ja hostellien varaustilanne lähellä tai lähistöllä. Todennäköisesti kaikki on varattu jo, mutta jos tilanne on päällä, kannattaa silti soitella hotelleihin ja kysellä peruutuksia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 5 = 2